PRINT
Moeder en kind, samen onderweg
Ondersteuning aan ouders
Wie is Yvonne van Uden
Aanbod
Praktische informatie
 
 
Contact
links
Nieuwsbrief

Ouder-gesprek     
Het dagelijks leven in een gezin heeft met haar gezinsleden en hun eigenzinnigheden zo haar eigen ritme en gewoontes. En dat is goed. Iedereen doet het anders en dat is ook goed. Een gezin lijkt wel een werkplaats waarin liefde, frustratie, regels, vreugde, groei, verdriet, zorgen en angsten en nog veel meer, samenkomen. Meestal ontwikkelen het gezin, de kinderen en jij als ouder zich geleidelijk en al gaandeweg. Op gezette tijden, wanneer er knelpunten of vragen ontstaan, wordt er bijgestuurd. Wanneer dat niet vanzelfsprekend gebeurt en er vragen blijven bestaan over je kind, over de situatie of over jezelf als opvoeder dan gaan we hiernaar kijken. 

In het eerste gesprek gaan we op zoek naar je vraag en kijken we hoe het traject ingevuld gaat worden. Drie tot vijf gesprekken levert vaak al veel beweging op. We gaan werken aan de hand van de voorbeelden uit het leven van alledag. Door in gesprek te gaan, oefeningen te doen en te ervaren, ga je op onderzoek uit en krijg je een andere blikrichting.

Uiteindelijk ga je naar huis met een nieuwe inzichten en met praktische oplossingen die op maat zijn voor jouw situatie.