PRINT
Moeder en kind, samen onderweg
Ondersteuning aan ouders
Wie is Yvonne van Uden
Aanbod
Praktische informatie
 
 
Contact
links
Nieuwsbrief
Vertel je bevalling
De bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Na voorbereiden, keuzes maken en wachten is daar de bevalling....vele emoties en gevoelens....in alle maten en soorten. Je bent (opnieuw) moeder met jouw unieke verhaal.
Jouw bevallingsverhaal met alles erop en eraan ga je nog vaak vertellen want daar zit je vol van en dat is leuk om te doen. Je vertelt, denkt, voelt erover en ondertussen krijgt het een plek, gaat de tijd verder en komt het alledaagse leven op gang.
Maar soms vindt je bevallingsverhaal geen plek of vraagt een deel of een zeker moment alle aandacht. Er zijn wellicht omstandigheden geweest die gevoelens van bijvoorbeeld schuld, boosheid of angst hebben opgeroepen. Deze gevoelens kunnen in zo'n sterke mate aanwezig zijn dat ze je weghouden bij de meer vreugdevollere.
Wanneer jouw bevallingsverhaal niet zo vanzelfsprekend kun je ondersteuning vragen bij mij.  

Behandeling
In een warme en veilige omgeving vertel jij jouw bevallingsverhaal. Ik luister en stel vragen, zet het gesprek op sommige momenten stil, laat je soms een oefening doen. Jouw verhaal krijgt zo ruimte om opnieuw gezien, gehoord en gevoeld te worden.
Door gesprek en lichaamswerk worden feiten, emoties en gevoelens vastgepakt en opnieuw ervaren en zonodig losgelaten. Je zult meer ruimte en kracht in jezelf ervaren doordat je een plek gaat geven aan je bevalling. Dit doet goed aan jou en je kindje en dat is een mooi vervolg voor samen onderweg. 

 ' Yvonne heeft mij geholpen opnieuw te doorleven wat mij dwars bleef zitten, zij heeft geholpen de dingen echt los te laten zodat ik niet meer verkrampte bij van alles.'

'Ik huilde voor het eerst over het schuldgevoel naar mijn eerste kindje toe. Ik kon het weer opnieuw voelen, doorleven en daarmee vooral loslaten. Daarna kreeg ik steeds meer vertrouwen. Bij de tweede bevalling was ik in contact met mijzelf en mijn kindje.'

'ik heb ervaren dat het helend is om emoties de ruimte en aandacht te geven die ze nodig hebben en ik kreeg handvatten om verder te kunnen. '