PRINT
Moeder en kind, samen onderweg
Ondersteuning aan ouders
Wie is Yvonne van Uden
Aanbod
Praktische informatie
 
 
Contact
links
Nieuwsbrief

oudercursus 'daar gaan we weer' 

In de opvoeding kun je als ouder terecht komen in moedeloos makende 'daar gaan we weer ' situaties. Ze vreten energie, blijken hardnekkig te zijn en laten zich maar moeilijk veranderen. Of het nu gaat om het gezin waar de zoon aan tafel een eerste opmerking maakt, waar de vader korzelig op in gaat en de dochter vervolgens ook weer reageert. Of de kleine treuzelaar die elke ochtend opnieuw de eerste vriendelijke aanmaningen negeert totdat uiteindelijk de bom weer barst...... Het gaat in alle gevallen om een voorspelbaar verloop van interacties. Deze 'daar gaan we weer' situaties zijn het uitgangspunt in deze cursus.

Op zoek naar kwaliteiten in plaats van tekortkomingen
In een warme en vertrouwde omgeving gaan we aan het werk. Wat alle ouders met elkaar delen is de ervaring hoe je als ouder steeds opnieuw vastloopt in de interactiepatronen. Ouders beoordelen deze situaties negatief. Toch zijn juist deze problematische situaties wegwijzers naar ieders kwaliteit in plaats van naar tekortkomingen. 

Elke opvoedstijl heeft positieve kwaliteiten, zwakke plekken en ontwikkelingsmogelijkheden. Wanneer je dit goed in beeld heb kun je stappen zetten die passen bij de eigen specifieke vragen en situatie. Respect voor elkaar en humor zijn belangrijke aspecten van de bijeenkomsten.
We streven niet naar perfectie maar naar eigenheid in het ouderschap. Ouder zijn vanuit wie je bent is leuker en geeft meer stevigheid aan je ouderschap.

Als ouder krijg je inzicht in je eigen ouderstijl en valkuil. De cursus is praktisch, je oefent met gevonden oplossingen en ervaart hoe het is als je bijstuurt. Je gaat naar huis met eigen antwoorden.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten, tweewekelijks van 2 uur met maximaal 7 deelnemers

Kosten €125,-.
Locatie Wageningen: Generaal Foulkesweg 4, therapeuticum het Waag
 Zutphen: Paulus Potterstraat 12c, therapeuticum de Rozenhof
 Arnhem: Statenlaan 5, bij gastouder 'stap voor stap'
Data  Start op verzoek 
 Op verzoek wordt de cursus op een ander moment of andere locatie gegeven.
 De cursus als individueel traject is op afspraak.
 Opgave
  Per mail of telefonisch Voorafgaand aan deelname vindt er een  telefonisch 
 intakegesprek plaats.