PRINT
Moeder en kind, samen onderweg
Ondersteuning aan ouders
Wie is Yvonne van Uden
Aanbod
Praktische informatie
 
 
Contact
links
Nieuwsbrief
Babymassage
Warme omhulling en een bijzondere ontmoeting
Je geeft met massage je kind een warme omhulling waardoor het kind zichzelf bevestigd voelt. Dit schept vertrouwen. Een kind dat lekker in zijn vel zit kan de indrukken die op hem af komen beter verwerken. Daarnaast stimuleer je met massage het zelfgenezend vermogen van een kind. Zo geef je hem een extra steun in de opbouw van de weerstand.

Hoe ziet de cursus eruit?
In een warme en veilige omgeving leer je stap voor stap de technieken van het masseren. Omdat het ene kind het andere niet is, leren de ouders creatief met de technieken om te gaan. Het ene kind vindt een rustige massage prettig, het andere kind heeft een stevig tempo nodig.
In de les is ook aandacht voor specifieke thema's, zoals huilen, inbakeren, grenzen, moederschap. De massage is geschikt voor baby's vanaf 6 weken tot de kruipleeftijd.

Individuele lessen
Wanneer het voor een moeder of kind allemaal niet zo vanzelfsprekend verloopt kan specifieke aandacht wenselijk zijn. Het kan ook zijn dat je liever niet in een groep zit of de tijden komen niet uit. Dan is het mogelijk om individueel te werken en maken we een afspraak.
Wanneer je alleen met je kindje de cursus wil volgen zijn 3 lessen van 1 uur meestal voldoende. Er is dan ook meer ruimte om naar je persoonlijk verhaal en naar de praktische omstandigheden te kijken wanneer daar vragen over zijn. Tarieven zie massage.

Praktische informatie
Kosten € 125,- per deelnemer
Locatie Wageningen therapeuticum 't Waag, Generaal Foulkesweg 4
 Arnhem gastouder Stap voor stap, Statenlaan 5
Data Wageningen: zaterdagochtend 9.30- 10.30/11.00 uur
 Arnhem: zaterdag- of woensdagochtend 9.30-10.30/11.00 uur
 op verzoek
 
 
 Individuele lessen volgen of met een eigen samen gestelde groep is op afspraak.
Duur
 4  bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur (afhankelijk van de groepsgrootte) 
             Direct inschrijven kan via de homepage.